Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

20.9.2006 - Redakce Babinet

  • 700 g kapra
  • 400 g rybí hlavy a páteře
  • 1 dl bílého vína
  • 60 g másla
  • 80 g cibule
  • 300 g hub
  • 20 g petrželky
  • 30 g mouky
  • 2 dl smetany
  • sůl
  • mletý černý pepř
Vykostěného kapra naporcujte na stejně velké filety, osolte a položte do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvařte vývar, který pak přeceďte na rybí filety. Přelijte trochou bílého vína a pod pokličkou duste. Mezitím rozpusťte máslo a drobně nakrájenou cibuli na něm nechte zesklovatět. Na cibuli vložte umyté, na tenké plátky pokrájené houby. Ochutťte solí, mletým pepřem a petrželkou a při vyšší teplotě a za častého míchání orestujte. Zasypte trochou mouky, rychle promíchejte a ještě další 1-2 minuty opékejte, pak zřeďte vývarem z ryb. Když se šťáva začne vařit, přidejte dohladka vymíchanou kyselou smetanu a nechte dál povařit. Rybí filety poté opatrně vyjměte a přelijte na talíři houbovou omáčkou. Na jiném talíři servírujte k rybě vařené brambory ozdobené máslem a petrželkou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz