- 600 g žraloka
- 40 g oleje
- 2 pórky
- 20 g másla
- 4 stroužky česneku
- 80 g žampionů
- 1 dl bílého vína
- 100 g majonézy
- 1 dl kysané smetany nebo bílý jogurt
- 1 červená kapie
- sůl
- pepř
Ze žraloka nakrájíme silněší porce, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme olej a orestujeme na něm na plátky nakrájené a osolené žampiony, přidáme na lupínky nakrájený česnek a nakonec na kolečka nakrájený pórek. Směs zastříkneme vínem, přidáme máslo a dodusíme. Majonézu smícháme se smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme trochu bílého vína a na drobné kostičky nakrájenou kapii. Porce žraloka z poloviny poklademe směsí pórku a žampionů a zčásti přelijeme majonézovou omáčkou. Před přípravou žraloka doporučujeme přečíst si článek Jak si užít žraloka.
Další recepty na steaky:
- Steak po maďarsku
- Pepřový steak
- Barevný kuřecí steak
- Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)
- Steak s čoko-chilli fondue
- Steak z uzeného masa s hořčicí
- Argentinský hovězí steak
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.