Valencijské krabí maso
26.2.2006 - Redakce Babinet
- 250 g krabích tyčinek
- 4 lžíce másla
- 2 menší cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 100 g žampionů
- sůl
- mletý pepř
- špetka chilli
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 dl mléka
- 1/4 šálku masového vývaru
- 50 g strouhaného sýra
- másla na vymazání
Rozmrazené krabí tyčinky nakrájíme nadrobno. Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krabí maso, drobně nakrájené papriky a žampiony, utřený česnek a vše usmažíme. Osolíme, opepříme a vložíme do čtyř máslem vymazaných zapékacích misek. Ze zbytku másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a troškou vývaru, dobře rozšleháme a krátce povaříme. Do omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného sýra, osolíme ji a přelijeme přes krabí směs v miskách. Povrch zarovnáme, posypeme zbylým sýrem, poklademe vločkami másla a zapečeme v horké troubě až sýr zezlátne. Podáváme s pečivem a bílým vínem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.