Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Losos nebo pstruh marinovaný s hořčičnou omáčkou

Losos nebo pstruh marinovaný s hořčičnou omáčkou

26.2.2006 - Redakce Babinet

  • asi 1 kg lososa vcelku (nejlépe čerstvého)
  • 3 polévkové lžíce soli
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 1 celý pepř
  • několik jalovcových bobulí
  • 1 lžička koriandru
  • 3 snítky kopru
Hořčicová omáčka:
  • 3 lžíce francouzské (dijonské) hořčice
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička práškového cukru
  • 1 žloutek
  • sůl
  • mletý pepř
  • necelé 0,5 dl oleje
Smícháme hořčici, ocet, cukr, žloutek, sůl, koření, postupně přimícháme olej a nakonec přidáme sekaný kopr. Důkladně promícháme. Lososa seřízneme po celé délce podél páteře, čímž získáme dva dlouhé filety a zbyte hlava s páteří. Z filetů opatrně odstraníme podříznutím žeberní kosti. Roztlučeme koriandr, celý pepř a jalovec, smícháme se solí, cukrem a nasekaným koprem. Tuto směs řádně vetřeme do masa, zakryjeme jej potravinářskou fólií a necháme v chladnu nejméně 36 hodin odležet, přičemž několikrát obrátíme. Z naleželých filetů nakrájíme plátky, které podáváme s hořčičnou omáčkou. Takto můžete marinovat i velké pstruhy.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.