- 1 kg rybího filé
- 500 g rýže
- 2 velké cibule
- 200 g másla
- 2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- 2 lžičky horkého koření
- 1/2 lžičky tlučeného kardamonu
- 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
- 1/2 lžičky skořice
- hrst zelené petrželky
- sůl
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a pak přidáme osolené plátky filé, drobně nasekanou petrželku a chilli. Dusíme doměkka. V jíné nádobě dusíme rýži v osolené vodě s kardamonem a hřebíčkem, ale než je hotová, posypeme ji horkým kořením a necháme dojít. Maso podáváme vedle rýže, anebo je možno oboje zapéci dohromady v troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.