Jídlo našich babiček, které je ideální v tomto ročním období, tak přesně to jsou vynikající škubánkové opečenky.
Potřebujeme :
- 400 g brambor
- sůl
- 40 g hrubé mouky
- 40 g vařeného uzeného masa
- asi 20 g mouky na zahuštění
- 40 g sádla na smažení
Oloupané brambory dáme do osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Vodu slijeme do jiné nádoby, brambory zasypeme moukou, uděláme do nich vařečkou několik děr, zalijeme částí slité vařící vody a asi 10 minut necháme na kraji plotny stát.
Přebytečnou vodu slijeme, brambory rozmačkáme a rozmícháme na hladké těsto. Do prochladlého přidáme vařené uzené maso nakrájené na kostičky.
Na vále tvoříme placičky, které potřeby zahustíme moukou a smažíme v rozpáleném tuku. Škubánkové opečenky podáváme k zelenině.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.