- 400-600g syrových krevet
- 2 malé rybí filety (300g bílé ryby treska, snapper, apod.)
- 2-3 lžíce oleje Olivado Gold s příchutí chilli a černého pepře
- vrchovatou lžičku rozmačkaného česneku
- 1 lžíci drceného zázvoru
- strouhanou kůru a šťávu z 1 citronu
- třetinu hrnku kokosového mléka
- 3 lžíce sušeného, nebo čerstvého koriandru
Nakrájejte filety na větší kousky. Do velké mísy dejte všechny ingredience kromě filet a smíchejte je.
Poté přidejte rybu a míchejte tak dlouho, až budou ryba i krevety důkladně pokryty a nasáknuty danou směsí. Uvařte dostatek rýže pro 4 - 6 osob. Celý obsah mísy nalijte na velkou pánev, přiveďte k varu, stáhněte teplotu a pečte na mírném ohni dokud nebudou krevety hotové (nepřepečte je!). Sundejte pánev z plotýnky a rybu společně s krevetami dejte na kopečky rýže (nebo hash browns americké bramborové placky). Zbylou šťávu nalijte do omáčníku a dejte na stůl. Ozdobte čtvrtkami citronu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.