Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Pistáciový kuskus

Pistáciový kuskus

24.2.2007 - Redakce Babinet

  • 500 g kuskusu
  • 650 - 680 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru (může být i z kostky)
  • 65 g rozpuštěného másla
  • 80 g rozinek
  • 50 g plátků mandlí
  • 80 g pistácií
  • kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
Kuskus dejte do mísy nebo hrnce a přelijte jej 650 ml vařícího vývaru. Promíchejte a nechejte nasáknout. Když bude kuskus ještě tvrdý, přilijte dalších 30 ml vývaru a opět nechte nasáknout. Mezitím na teflonové pánvi orestujte nasucho plátky mandlí dozlatova. Do kuskusu vmíchejte rozpuštěné máslo, rozinky, citronovou kůru, pistácie i mandle. Na závěr osolte a opepřete. Podávat můžete jako přílohu nejlépe k drůbežímu masu nebo samostatně, jako lehkou večeři. Pistáciový kuskus je reprezentantem egyptské kuchyně. Egyptské kuchyni jsme věnovali osmý díl našeho Chutného putování. Článek najdete zde. Záznam rozhovoru o egyptské kuchyni na Českém rozhlase Brno v mp 3 najdete zde.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz