Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Špagety Věruška

Špagety Věruška

22.11.2005 - Redakce Babinet

  • půl balíčku špaget
  • 1 rajský protlak, kečup
  • čtvereček sýra Apetito
  • tvrdý sýr Eidam
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • zázvor
  • oregano
  • majoránka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku

Špagety uvařte ve slané vodě s trochou oleje, aby se nelepily "al dente". Cibuli nakrájejte na kostičky, osmahněte na pánvi. Pak přidejte zázvor, oregano, sladkou papriku a majoránku. Koření promíchejte s cibulí a chvilku osmahněte. Přidejte půl čtverečku sýra Apetito a nechte jej rozpustit. Pokud bude třeba, můžete během rozpouštění sýra směs trochu podlít. Až se sýr rozpustí, přidejte rajský protlak, kečup, sůl a pepř. Směs nechte chvíli podusit. Nakonec přidejte rozdrcený česnek. Špagety polijte touto směsí a posypte strouhaným Eidamem. Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz