- 500 g těstovin penne
- 200 ml kvalitního rajského protlaku (rajské šťávy)
- 2 lžíce pannenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 5 lístků čerstvé bazalky
- 200 ml smetany
- 1 sklenička vodky
- 60 g másla
- 1 lžíce namletého pepře
- sůl
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
Zahřejte olivový olej, přidejte nasekaný česnek a osmahněte dozlatova. Přidejte rajský protlak a osolte a opepřete. Přidejte bazalkové lístky a vařte na mírném ohni několik minut. Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě, tak aby byly "al dente - na zkus". Poté je zceďte. Potom ve velké pánvi zahřejte máslo, přidejte namletý pepř, a zcezené těstoviny. Dobře promíchejte, aby všechny těstoviny byly obaleny máslem. Udržujte větší plamen, k těstovinám přidejte rajskou omáčku a smetanu. Přidejte sklenici vodky, opět řádně promíchejte, vypněte plamen (vodka se nesmí zcela vypařit). Posypte parmezánem a ihned podávejte.
Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.