Věruščiny lasagne
18.11.2005 - Redakce Babinet
- balíček lasagní použitelných bez předvaření
- trochu mléka
- smetana ke šlehání
- hrnek parmezánu
- plechovka rajčat
- malá plechovka kukuřice
- malá plechovka žampionů
- kostka sýra Akawi (nebo balkánu)
- sůl
- muškátový květ
- mletá červená paprika
- pokud možno čerstvý tymián
- bazalku
- kousek másla
- hladká mouka
Z másla a mouky vytvoříme jíšku, kterou zředíme mlékem a uvedeme do varu. Přidáme smetanu a zředíme ještě mlékem dle libosti, vmícháme půl hrnku parmezánu, pořádně promícháme a okořeníme solí a muškátovým květem. Dále smícháme v míse rajčata, kukuřici, žampiony, na kostičky nakrájený sýr Akawi, zbytek parmezánu a okořeníme tymiánem, bazalkou, červenou paprikou a solí. Do pekáče nejprve nalijeme na dno vrstvu omáčky, pokryjeme vrstvou směsi z rajčat a poklademe plátky lasagni, tak aby pokrývali celou část pekáče. Pak postup zopakujeme a necháme si ještě trochu omáčky, kterou rozetřeme na vrchní část lasagní. Případně postrouháme eidamem a dáme zapéct do trouby při 180 stupních C asi 30 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.