1 kg brukve, sůl, 1 svazek petrželky, 2 lžíce jemně rozdrobené nivy, 60 g másla pokojové teploty
Brukev oloupáme, opereme, rozpůlíme a rozkrájíme na nepříliš tenké plátky. V osolené vroucí vodě je pod pokličkou 10 až 12 minut vaříme doměkka, ale dáme pozor, aby se brukev nerozvařila.
Mezitím opereme petrželku a necháme ji okapat. Pak ji nakrájíme najemno a vmícháme spolu s nivou do změklého másla.
Okapanou brukev rozdělíme na předehřáté talíře, na každou porci navršíme kopeček ochuceného másla a ihned podáváme.
TIP: Hodí se jako příloha k řízkům, minutkám k vařeným novým bramborám apod.
Brukev po švýcarsku
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
-
Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.