Vídeňský květákový závin s omáčkou
6.6.2006 - Redakce Babinet
- 1 balíček lístkového těsta
- 1 větší květák
- 2 karotky
- cibule
- 2 lžíce másla
- 3 až 4 vejce
- 1 dl šlehačky
- sůl
- mletý pepř
- mouka
Omáčka:
- 1 větší šalotka (cibule)
- 1 dl zeleninového vývaru
- 1 dl bílého vína
- 2 dl smetany ke šlehání
- lžíce másla
- hrst čerstvých bylinek - petrželka, kerblík, estragon, bazalka, meduňka
Květák a karotku uvaříme ve slané vodě doměkka a dáme okapat. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, na tu rozmačkáme jemně květák s karotkou, opečeme, přidáme sůl a peřp a zalijeme vejci ušlehanými se smetanou. Necháme ztuhnout a dáme vychladnout.
Z lístkového těsta vyválíme 2 placky, naplníme je květákovou směsí, pevně zavineme a dáme péci do vyhřáté trouby.
Na omáčku nakrájíme šalotku, podusíme ji na másle, zalijeme vývarem a vínem, tekutinu necháme odpařit na polovinu a zašleháme smetanu a máslo. Nakonec vmícháme nasekané bylinky, ochutíme solí a pepřem.
Omáčku podáváme k závinu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.