- 16 větších kloboučků hříbků
- 80 g másla
- 20 g cibule
- 1 lžíce sekané petrželky
- 3 lžíce prosáté strouhanky
- 2 lžíce bešamelové omáčky
- sůl
- pepř
Houby očistíme a na spodu každého kloboučku vyhloubíme dutinu. Na části másla zpšníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme vydlabanou dřeň, která nám zůstala po úpravě kloboučků, osolíme, opepříme, vmícháme sekanou petrželku a vše spojíme bešamelem. Připravené kloboučky naplníme směsí a dáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, povrch posypeme strouhankou, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a velmi zvolna zapékáme v mírně vyhřáté troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.