Rýžové nudle s tofu
5.1.2006 - Redakce Babinet
- 3 lžíce sojové omáčky
- šťáva a strouhaná kůra z 1 citronu
- 2 chilli papričky nasekané
- 300 g kostiček tofu
- 200 g rýžových nudlí
- svazek ředkviček nakrájených na plátky
- 1 malá červená cibule nakrájená na plátky
- 1 lžička sezamových semínek
- hrst čerstvých koriandrových lístků
V hrnci smíchejte sojovou omáčku, šťávu a kůru z citronu, chilli papričky a dvě lžíce vody. Přidejte tofu a nechejte marinovat alespoň 30 minut. Nudle dejte do velké mísy, zalijte je vroucí vodou a nechejte odstát 5 minut. Pak je sceďte a ochlaťe pod studenou tekoucí vodou.
Sezamové semínka osmahněte na teflonové pánvičce dozlatova, smíchejte je s ředkvičkami a cibulí. Přimíchejte marinované tofu i s marinádou. Směs rozdělte na talíře, posypte koriandrovými lístky a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.