1500 g brambor, 100 ml oleje, 20 g hladké mouky, 125 ml mléka, 1 vejce natvrdo, 2 cibule, 200 g pečeného kuřecího masa, 300 g strouhaného sýra, petrželka, sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, po vychladnutí je oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky.
Bramborovou hmotu rozmačkáme, osolíme, okořeníme a přidáme nadrobno pokrájené vejce.
Z oleje, mouky a mléka uděláme bešamel a vmícháme do směsi. Přidáme osmaženou cibulku a nakrájené maso. Směsí plníme brambory, uložíme je do zapékací mísy, pokapeme olejem a posypeme petrželkou a sýrem.
Zapečeme v troubě a podáváme se salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.