- 4 očištěné lilky
- 3 lžíce olivového oleje
- 300 g tence nakrájené mozzarelly
- 4 plátky nadrobno nakrájené šunky
- 1 lžíce posekané čerstvé majoránky
- 1 lžíce posekané čerstvé bazalky
- 1/2 základního množství bešamelové omáčky
- 25 g strouhaného parmezánu
- sůl
- pepř
Omáčka: 4 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule nakrájená na plátky, 4 rozetřené stroužky česneku, 400 g rajčat v konzervě, 450 g čerstvých oloupaných a pokrájených rajčat, 6 dl horkého zeleninového vývaru, 4 lžíce posekané petrželky, 1 lžíce cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1,5 dl bílého vína, sůl, pepřRozehřejte olej na velké pánvi, osmahněte cibuli a česnek doměkka. Přidejte konzervovaná a čerstvá rajčata, petrželku, vývar, cukr a citronovou šťávu. Nechte 15 minut dusit pod pokličkou. Vmíchejte víno, osolte a opepřete. Nakrájejte lilky podélně na tenké plátky. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a povařte plátky lilku 5 minut. Plátky lilku nechte okapat papírových ubrouscích a osušte je. Polovinu rajčatové omáčky nalijte do větší vymazané žáruvzdorné mísy. Vložte polovinu uvařených lilků a pokapejte trochou oleje. Pokryjte je polovinou mozzarelly, šunky a bylinek, ochuťte solí a pepřem. Zopakujte jednotlivé vrstvy a zalijte bešamelovou omáčkou. Posypte parmezánem a pečte v předehřáté troubě při 190 stupních C asi 35-45 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.