Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Bramborová musaka

Bramborová musaka

26.1.2006 - Redakce Babinet

  • 1 větší pórek
  • 1 cibule
  • 0,5 kg brambor
  • 0,5 kg mletého masa
  • 3-4 stroužky česneku
  • tuk na pečení
  • sladká a pálivá paprika
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať
Těstíčko:
  • 1 kysaná smetana
  • 2 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme. Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi. Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz