Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Květákový salát s avokádovou omáčkou

Květákový salát s avokádovou omáčkou

21.8.2007 - Redakce Babinet

  • 1 střední květák
  • 2 jarní cibulky
  • 1 zralé avokádo
  • 1/2 svazku petrželové natě
  • sůl
  • špetka cukru
  • šťáva a trocha kůry z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 100 g tofu
  • 100 g kysané smetany
  • čerstvě mletý pepř
Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme "na skus" 10-15 minut. Scedíme a necháme okapat. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka i s natí. Omytou a osušenou petrželku jemně nasekáme. Obě přísady dáme do mísy s květákem. Na omáčku rozpůlíme omyté avokádo, vyjmeme jádro a půlky oloupeme. Avokádo rozmělníme s citronovou šťávou a trochou citronové kůry, přidáme tofu a kysanou smetanu. Osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme květák a opatrně zamícháme. Podáváme s pečivem. Ještě lepší je květák podusit na parou ve speciálním hrnci. Zelenina si tak zachová maximum chuti a vitamínů.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz