Cirznnový salát s pečenými lilky
13.8.2007 - Redakce Babinet
- 1 střední lilek
- 1 menší červená paprika
- 1 stroužek česneku
- 1 kousek kůry z chemicky neošetřeného citronu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sušeného oregana
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 menší salátová okurka
- 3 jarní cibule
- 2 rajčata
- 1 svazek kopru
- 400 g sterilované cizrny (1 konzerva)
- 2-3 lžíce ovocného octa
- sůl
Z omytých lilků odstraníme stopku a nakrájíme na kostičky.
Omytý a očištěný paprikový lusk nakrájíme na jemné nudličky.
Lilky a papriku smcíháme s citronovou šťávou a kůrou, oreganem a 1 lžící oleje. Přikryjeme a necháme odpočinout.
Omytou a oloupanou okurku nakrájíme na kostičky. Očištěnou a omytou cibuli nakrájíme na kolečka i s natí. Omytý kopr posekáme. Všechny přísady dáme do mísy s okapanou cizrnou.
Rozehřejeme zbývající olej a za stálého míchání na něm lehce opečeme lilky a papriku - asi 10 minut.
Vlažnou zeleninu přidáme do mísy k už připravené zelenině, osolíme, přidáme ocet a zamícháme.
Podáváme s celozrnným pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.