Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Abruzský salát

Abruzský salát

24.2.2006 - Redakce Babinet

150 g rajčat 100 g zelených paprik 2 vařená vejce 30 g mladé cibule 200 g vařených zelených fazolek 2 sardelky 50 g tuňáka v oleji 4 lžíce oleje bazalka oregano 1 lžíce octa sůl mletý pepř Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky opečeme v troubě, sloupneme slupku a nakrájíme na kousky. K nakrájené zelenině přidáme nakrájená vařená vejce, cibuli a vařené, vychladlé a nakrájené fazolky. Sardelky očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Maso z tuňáka nakrájíme na kousky a vše dobře promícháme v salátové míse. Potom přidáme kousek sekané bazalky a oregana. V hrnečku dobře rozmícháme olej, sůl, ocet a pepř a vzniklou marinádu nalijeme na salát. Necháme ho v chladničce nejméně 1/2 hodiny rozležet.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz