- 40 g másla
- 1 cibulka
- 4 zrnka pepře
- 3 zrnka nového koření
- 2 hřebíčky
- 3 menší bobkové listy
- snítka tymiánu
- 10 g cukru
- 40 g hladké mouky
- 10 rajčat
- 3/4 - 1 l vývaru
Cibulku na kostičky nakrájenou zpěníme na rozpuštěném tuku. Přidáme všechno koření (důležitá část!) a cukr. Jakmile cibulka zrůžoví, nasypeme na ni mouku, necháme ji zežloutnot, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a chvilku dusíme. Pak zalijeme vývarem a dobře povaříme. Pokud bude málo hustá, přidáme ještě trochu vývaru s rozmíchanou moukou. Hotovou omáčku podle chuti okyselíme citronovou šťávou nebo octem, osolíme, osladíme, povaříme a pokud chcete i scedíme. Vyzkoušejte naši další recepturu na Rajskou omáčku. Víte, že na omáčky se hodí spíše rajčata soudkovitá, podlouhlá?
Přečtěte si článek Rajské mámení.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.