Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Dušená jablka s tvarohovou pěnou

Dušená jablka s tvarohovou pěnou

14.11.2006 - Redakce Babinet

1 kg jablek, 200 g cukru, 1/8 l voldy, 2 cm vanilkového lusku, šťáva u 1/2 citronu, 2 žloutky, 15 0g cukru, 500 g tvarohu, 1/4 l smetany ke šlehání
Na ozdobu: 1/4 l šlehačky, 10 zavařených višní (nebo koktejlových višní)

Oloupaná jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a vložíme do cukru povařeného s citronovou šťávou a trochou vanilinového cukru. Jablka v cukru udusíme doměkka, ale jen tak, aby se nerozvařila.
Pak je pokapeme citronovou šťávou. V míse umícháme do pěny žloutky s cukrem a trochou vanilinového cukru. Postupně přidáváme rozetřený měkký tvaroh a nakonec lehce vmícháme šlehanou smetanu.
Skleněné pohárky plníme střídavě vrstvou dušených jablek a tvarohovou pěnou. Dáme vychladit a před podáváním ozdobíme každý pohárek kopečkem šlehané smetany a ozdobíme zavařenou višní.

Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz