- 10 g čokolády
- 2 vejce
- 2 dcl smetany
- 10 g cukru
- 10 g vanilkového pudinku
- 1 g vanilkové esence
- 20 g ananasového sorbetu
- 1 g máty
- 1 g želatiny
- 20 g medového melounu
- letité aceto balsamico
Z rozehřáté čokolády a vyšlehaného mascarpone vyrobíme lehký mousse, který necháme ztuhnout v lednici asi 1 hodinu. Na čokoládové sufflée potřebujeme kvalitní čokoládu bez tuku, kterou přidáme do vyšlehaných vajec s krystalickým cukrem. Před podáváním pečeme tak, aby sufflée zůstalo uprostřed tekuté a horké. Z rozmixovaného medového melounu a pudinku uděláme purée. Při podávání dozdobíme čerstvým ovocem a zmrzlinou. Místo omáčky použijeme staré aceto balsamico. Jelikož je velmi silné, tak jen pár kapek, aby nepřehlušilo chuť celého dezertu. Doporučené víno: Pineau des Charentes 5 ans rouge, Chatau de Beaulon, Cognac Francie. Recept doporučuje cateringová firma MaxiService.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.