Roláda z vepřového masa
11.10.2005 - Redakce Babinet
Palačinky:
- 2 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce máčeného škrobu
- voda dle potřeby
- 2 lžíce oleje
Náplň:
- 400 g mletého vepřového masa
- 100 g slaniny
- 100 g jater
- 100 g šunky
- 2 vejce
- špetka soli
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžička mletého koření kari
- 1/4 lžičky mletého pepře
- špetka Glutasolu
Na ozdobu:
Z hladké mouky, vajec, škrobu a vody umícháme řídké těstíčko. Na větší pánvi rozpustíme olej a z těstíčka upečeme 2-3 velmi slabé palačinky. Opékáme je mírně jen po jedné straně a neotáčíme je. Po upečení je necháme vychladnout. Mezitím si uděláme náplň.
Umleté vepřové maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, mletý pepř, mletý muškátový oříšek, mleté koření kari a Glutasol. Dobře promícháme a po částech rozetřeme na opečenou stranu připravených palačinek, přidáme na delší nudle rozkrájenou šunku, slaninu a ovařená játra. Potom palačinky pevně srolujeme a položíme do utěrky, zavineme a utěrku patřičně utáhneme. Vaříme v páře podle velikosti rolády 60-80 minut. Po uvaření roládu vyjmeme a necháme vystydnout. Před podáváním krájíme na jednotlivé plátky a zdobíme hlávkových salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.