Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Boloňské špagety s avokádovým olejem

Boloňské špagety s avokádovým olejem

24.4.2007 - Redakce Babinet

1000 g špaget, 500 g prvotřídního hovězího mletého masa, 1 lžíci Olivado Extra Virgin Avocado Oil, 1 cibuli - jemně nakrájenou, 4 stroužky česneku, 1 hrnek hovězího vývaru (nejlépe pravého, ale může být i z kostky nebo použijte vývar ze špaget), 1 lžíci směsi italských bylinek - bazalka, tymián, oregano, 1 větší hrnek rajčatové pasty/protlaku (použili jsme bio rajčatový protlak Delvita), 1 x 500 g sklenici předpřipravené omáčky na těstoviny (použili jsme bio omáčku na špagety Delvita), strouhaný parmezán (použili jsme sýr Grana Padano)

Špagety dejte vařit podle návodu na obalu tak, aby byly "al dente". Hotové špagety slijte a nechejte okapat. Na pánvi se silným dnem prohřejte avokádový olej, přidejte cibuli a míchejte na středním ohni 1 až 2 minuty. Poté přidejte rozmačkaný česnek a pokračujte v míchání než zhnědne. Pokud je třeba, vysušte přebytečný olej. Pak vmíchejte zbývající ingredience, přikryjte a zvolna vařte 20 až 30 minut. Podávejte sypané strouhaným parmezánem. Základ receptu převzat s laskavým svolením NZ Beef & Lamb web site.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz