Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Květáková roláda

Květáková roláda

11.9.2005 - Redakce Babinet

  • 1 malý květák
  • 4 vejce
  • 90 g strouhaného čedaru
  • 60 g měkkého sýra
  • 1/2 lžičky hořčice
  • špetka strouhaného oříšku
  • sůl
  • pepř
Náplň:
  • 1 pokrájený svazek řeřichy
  • 60 g másla
  • 25 g mouky
  • 1,75 dl bílého jogurtu
  • 25 g strouhaného čedaru
  • 60 g měkkého sýra
Pekáč vyložte pergamenovým papírem. Uvařte květák v páře, aby byl měkký, a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Rozmačkejte jej na kaši nebo rozmixujte. Našlehejte žloutky a přidejte je ke květáku společně s 60 g čedaru a měkkého sýra, muškátovým oříškem, hořčicí, solí a pepřem. Nakonec ušlehejte z bílků nepříliš tuhý sníh a vmíchejte ho do směsi. Rozprostřete směs rovnoměrně do pekáče. V předehřáté troubě ji při teplotě 190 stupňů Celsia pečte 20-25 minut, až se zvedne a získá nazlátlou barvu. Pokrájejte řeřichu a několik snítek si schovejte na ozdobení. V pánvičce rozspusťte máslo. Za neustálého míchání řeřichu 3 minuty smažte. Přidejte mouku a jogurt, vše promíchejte a smažte další 2 minuty. Přidejte sýry. Vyklopte upečenou směs na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupněte z vršku papír a minutu nechte unikat páru. Pak upečenou směs stočte do rolády, včetně nového kusu pergamenu. Roládu rozbalte, pokryjte celý povrch směsí z pánve a zase ji srolujte. Vložte ji do pekáče, posypte zbývajícím sýrem a nechte ji ještě 5 minut péci. Podávejte ji okamžite, pokud chcete podávat teplou, nebo ji nechte před podáváním vychladnout.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.