Velikonoční sušenky řecké
29.11.2005 - Redakce Babinet
- 2 1/4 šálku hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 šálek moučkového cukru
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 1/2 lžičky až 1 lžička vanilky (prášek) nebo pár kapek vanilkové esence
- 1 lžíce mléka
- 1 vejce
Na potření:
- 1 žloutek
- 1 lžíce mléka
- 3 lžíce sesamových semínek
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
V míse smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva. Ve druhé míse smíchejte cukr a rozpuštěné máslo. Vmíchejte vanilku, mléko a vejce. Promíchejte a pak přimíchejte mouku se solí a pořádně zpracujte.
Z těsta oddělujte lžící vždy kousek a na pomoučeném vále z něj vyválejte šulánek. Konce zmáčkněte dohromady - tvořte kolečka a různé další tvary. Dejte na vymaštěný plech a potřete žloutkem s mlékem. Posypte sezamem a pečte 13 až 15 minut, dokud nezhnědnou.
Podávejte vychladlé.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.