na 1 vánočku si připravte suroviny podle rozpisu na základní těsto Vykynuté těsto rozdělíme na vále na 9 dílů a upleteme vánočku. První vrstvu pleteme ze čtyř pramenů, druhou ze tří a třetí ze dvou pramenů. Pergamenový papír potřený tukem položíme na plech a na něj postupně vrstvíme prameny vánočky. Chvíli necháme na plechu dokynout. Před vložením do trouby ještě potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi. Nakonec vánočku propíchneme u obou krajů i uprostřed špejlemi, aby se vrstvy těsta při pečení nezbortily. Pečeme asi 3/4 hodiny.
-
Podzimní medová bábovka od Josefa Maršálka
Podzimní chutě si žádají poctivé suroviny – a právě ty tvoří základ medové...
-
Jablečný závin
Podzim nám přináší spoustu čerstvých plodů. Mezi nejtypičtější patří jablka. Ty lze...
-
Slaný cibulový koláč. Zůstat se u jednoho kousku je nemožné!
V kuchyni se při vaření bez cibule téměř neobejdeme. Nemusí však být jen doplňkem, může se stát i...
-
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou. Pravé letní osvěžení nejen na piknik
Slunce svítí, zahrady voní a větvičky rybízu se prohýbají pod váhou sytě červených,...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte si nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
-
Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih
na svých mobilech a tabletech.





Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.