- 400 g čerstvých rajčat
- 1,25l vývaru z masoxu
- 80 g strouhaného tvrdého sýra
- 1 menší cibule
- 2 lžíce tuku
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- rajčatový protlak
Rajčata pokrájená na kousky rozvaříme a prolisujeme přes síto. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zředíme vývarem a dobře provaříme. Přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a polovinu sýra. Polévku prohřejeme a podáváme posypanou zbytkem strouhaného sýra. Víte, že poznat kvalitní zralé rajče lze snadno podle vůně?
Přečtěte si článek Rajské mámení.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste nebo zaregistrujte)