Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Hanojská polévka

Hanojská polévka

13.1.2006 - Redakce Babinet

  • 1 1/2l vývaru z kostí
  • 300 g hovězího zadního nebo svíčkové
  • 150 g širokých nudlí
  • 3 cibule
  • 1 pórek
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • několik lístků máty peprné
  • 100 g krevet
  • mletý zázvor a pepř
  • Glutasol
  • sůl
  • tlučený badyán
  • 1 lžíce sádla
  • mletý pepř
Na polévku používáme vývar z morkových kostí, které se však musí před použitím krátce povařit, propláchnout ve studené vodě, a pak teprve pozvolna vařit asi 2 hodiny. Do přecezeného vývaru dáme hovězí maso nakrájené na tenké plátky, zázvor, badyán, sůl, mletý pepř, rychle zavaříme, pěnu sebereme, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli a pórek. Dochutíme Glutasolem. Mezitím uvaříme zvlášť ve slané vodě širodé nudle a zvlášť spaříme krevety. Nudle i krevety dáme jako vložku do mističek, a pak je zalijeme hotovým vývarem, do kterého jsme ještě přidali přesekané lísky máty peprné a zakápneme citrónovou šťávou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz