Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Svatební hostina.. jak na ni

Svatební hostina.. jak na ni

19.4.2006 - Redakce Babinet

Počátek jara je kromě probouzení přírody nerozlučně spjat s láskou. Zvířátka vyskakují z nor po zimním spánku, kytičky rozkvétají a milenci přemýšlejí o svatbě, jako aktu, kterým by spojili své životy. Svatbu doprovází svatební hostina, která tento významný den zpříjemní, lahodně doplní a případně i uzavře. Aby tomu tak vskutku bylo, je třeba se zamyslet nad možnostmi, které se nám k přípravě svatební hostiny nabízí a důsledně promyslet, jaké vlastně chceme to svoje svatební menu mít.Svatební hostina může mít podobu oběda, večeře, rautu, zahradní párty nebo jakoukoliv jinou, kterou si vymyslíte a která vám bude vyhovovat. V dnešní době už nejsme tolik vázáni tradicemi a tím, co se a co od nás okolí očekává. Jde především o vaše pohodlí a preference. Šéfkuchař restaurace Na Bašte v Praze-Jahodnicích Martin Devera doporučuje jako svatební menu: aperitiv Garrone bianco předkrm Broskev plněná kuřecím salátem na listu Lolo rosso polévka Hovězí vývar se slaninovými noky hlavní chod Vepřový steak s chřestem, šunkou a uzeným sýrem, hranolky moučník Jablečný závin s cukrem, skořicí a šlehačkou káva espresso a nebo aperitiv Garrone dry s olivou předkrm Vejce plněné červeným a černým kaviárem polévka Kuřecí vývar s masem a zeleninou hlavní chod Vepřové medailonky se sýrem, žampiony a nivou, pažitkové brambory káva espresso   Není nad tradici: předkrm Šunkový kornout s křenem a šlehačkou nebo Kuřecí či krabí koktejl polévka Hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky hlavní chod Svíčková na smetaně s brusinkami, houskový knedlík nebo Kuřecí roláda s vařenými bramborami káva espresso Velmi vybrané svatební menu nabízí pak například Břevnovský klášter: předkrm Růže ze skotského lososa s cibulkou a citrónem polévka Jemná cibulačka se sýrovou tyčinkou hlavní chod Řecký zeleninový salát s olivami a nakládaným kozím sýrem moučník Jahodová terinka s mandlovým krémem káva espresso Segafredo nebo Caffé Latte a nebo předkrm Anranžované sýrové kornoutky plněné bylinkovou pěnou polévka Smetanový krém se žampióny hlavní chod Kuřecí prsa protýkaná slaninou s cikánskou omáčkou a zapékanými bramborami moučník Domácí lívanečky se skořicí, borůvkami a šlehačkou káva espresso Segafredo nebo Caffé Latte   Se sestavením svatebního menu vám rádi ochotně poradí v místě, které si pro hostinu vyberete, ať už půjde o restauraci a nebo o cateringovou společnost, která hostinu obstarává. Variant je bezpočet, záleží jen na vaší fantazii a finančních možnostech. Svatební menu se obvykle skládá z aperitivu, předkrmu, polévky, hlavního chodu, kávy a zákusku jeho cena se pohybuje od 270 Kč do 1500 Kč za osobu. Hodně štěstí!

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.