Magazín | Rady a postřehy do kuchyně
-
Jedlé kaštany na talíři: Podzimní pochoutka plná vitamínů
Jedlé kaštany (maróny) jsou plodem kaštanovníku setého Castanea sativa, mohutného stromu dorůstajícího až do výšky 35 metrů. Na pultech našich obchodů jsou k dostání od září do února. Syrové kaštany jsou...
-
Poutine: Od hranolek s omáčkou až po globální gastronomickou senzaci
Poutine, jeden z nejznámějších pokrmů kanadské kuchyně, si postupně získává pozornost po...
-
Podzimní plody pomohou nastartovat imunitní systém. Zkuste si vyrobit marmelády ze šípků i hložinek
Podzim je sezónou nachlazení a zvýšené únavy. Organismus si zvyká na chladnější...
-
Přírodní lék, který natrháte doslova u každé cesty. Kdy je ideální čas nasbírat si šípky
Babí léto vyzývá k procházkám v přírodě. Slunce ještě příjemně hřeje a na...
-
Silná dávka prevence z českých zahrad: Připravte si domácí sirup z Aronie
Že jste ještě nikdy neslyšeli o Aronii? Pak vzpomeňte na jeřáb černý, nebo černou jeřabinu. Pod těmito názvy...
-
Bibimbap: Horká korejská miska plná chutí, vůní, harmonie i zdravotních přínosů
Pokrm, který na první pohled oslní svou barevností a jednoduchostí je ideální volbou pro...
-
Zařaďte dýni do vašeho jídelníčku, je ideální pro štíhlou linii, vysvětluje výživová poradkyně
Začátky podzimu znamenají krajinu hrající všemi barvami. Je to ale také období, kdy...
-
Vyzkoušejte podzimní suroviny, které jsou chutné, barevné a nabité vitamíny
Červená řepa, dýně, topinambur jsou vhodné suroviny pro nadcházející sychravé období,...
-
Sezóna jablek: Připravte si snadno úžasnou domácí jablečnou přesnídávku
Jablko je nazýváno králem ovoce. Nejen proto, že se jedná o jeden z korunovačních klenotů, ale...
-
Ceviche: Původ a vývoj jednoho z nejpopulárnějších mořských pokrmů, který se může objevit i na vašem stole
Svěží, lehce pikantní a výjimečně chutný pokrm z čerstvých mořských plodů můžeme...
-
Září a zralé švestky: zkuste je využít na lahodný crumble
I když jsou letní měsíce bza námi, tak není třeba zoufat, jelikož to sebou přináší i spoustu...
-
Čas zralých jablek: Jak s nimi netradičně naložit v kuchyni
Jablka, rozšířené a oblíbené to ovoce jsou nejen chutnou a často slaďoučkou svačinkou, ale...
-
Křížaly z jablek: Ideální alternativa, když vás přepadne mlsná. Nasušit je můžete několika způsoby
Co udělat s jablky, které se nedají uskladnit, mají nějaké vady na kráse a vy bezpečně...
-
Sakshuka: Tradiční blízkovýchodní jídlo plné rajčat, které propojuje jednoduchost s exotickou chutí
Sakshuka neboli šakšuka je jedním z těch jídel, které na první pohled může působit až...
-
Český mák nabízí více prospěšných látek než řada exotických plodin
Mák je olejnaté semínko, které má jedinečné složení. Není to jen náplň do buchet...
-
Churros: Sladká pochoutka, kterou si můžete připravit i v pohodlí vašeho domova
Lahodná smažená tyčinka v cukrové peřince a se skořicí. Čili učiněná sladká radost, kterou...
-
Jednoduché recepty z dýně hokaido. Královna podzimu dozrává a patří na každý stůl
Dýně Hokaido ještě donedávna byla relativně zavrhovanou zeleninou, která se ale v posledních pár...
- Doubravka Přemyslovna: Princezna, která prohloubila přátelské vztahy mezi Čechy a Poláky. Její hrob doposud nebyl nalezen
- Ryby překvapí, Lvi jsou pohodáři. Jak je vaše hvězdné znamení odolné vůči stresu?
- Nevěra a manželské konflikty. Proč se to děje, vysvětluje klinická psycholožka
- Znamení zvěrokruhu a schopnost přijímat kritiku: Někteří se poučí, jiní zahořknou a někdo jde dokonce do útoku
- Temný příběh hřbitovní kaple v zaniklé vsi Hůrka na Šumavě
- Ploskovice: Romantický zámek s tajemnými příběhy
- Víte jaký má Luna vliv na vaše chování? Možná budete překvapeni
- Růžový palouček: Tajemné místo obklopené růžemi
- Pověsti a legendy tajuplné zříceniny hradu Trosky. Co skrývá labyrint podzemních chodeb
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz