Na mém příteli je krásně vidět, že když se věci ženou do extrému, nikdy to nemůže dopadnout dobře. Ať jde o cokoliv. Nemůže to dopadnout dobře...
Zpět na článek
Babinet.cz /
Magazín /
Čtenářské příběhy /
Sylvie (36): Z alkoholika bio fanatikem. Obojí je hrůza /
Vaše názory
Sylvie (36): Z alkoholika bio fanatikem. Obojí je hrůza
Další z magazínu
-
Jsem čerstvě po mateřské a bojím se vrátit do práce. Trápí mě pocit, že nebudu zvládat všechno dohromady, píše Leona
Mám dvě děti, se kterými jsem byla hned po sobě na mateřské. Je to tedy pěkná řádka let v...
-
Mám krásnou rodinu, ale ze vztahu s manželem se zcela vytratila intimita i společné chvíle. Manželovi to nevadí, trápí se Eva
Stres je paradoxní nepřítel: nevidíme ho, a přesto dokáže ničit naše vztahy i pohodu. Když se hladina...
-
Manžel se stydí nastoupit léčbu do psychiatrické léčebny a odmítá i psychoterapeuta. Ničí mi to život, píše Eliška
Můj manžel je báječný muž. Jsme spolu opravdu dlouhá léta a tak už se dokonale známe. Jeden druhého...
-
Podrážděnost, zvýšená únava i lenost. Manžel odmítá, že prochází andropauzou a pro mě je to vyčerpávající, píše Eva
Hodně často se mluví o ženské menopauze. Ale že i muži mají svůj přechod neboli andropauzu, se už zmiňuje méně. A...
Nejčtenější články
- Znamení zvěrokruhu a jejich skryté závislosti: Berani hladoví po adrenalinu, Panny se ztrácí v detailech
- Nedělejte vše za své děti a veďte je k samostatnosti. Co z domácích povinností zvládnou podle věku
- Berani to se slovy umí a Váhy jsou nerady středem pozornosti. Jak je na tom s komunikací vaše znamení
- Že jste podivíni a nemáte rádi lidi? Omyl. Být introvertem má spoustu výhod
- „Vše je možné, když člověk věří svým schopnostem a umí si stanovit priority,“ říká maminka čtyř synů a hlavní sestra říčanské nemocnice
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Milá Sylvie, problém vašeho přítele není v tom, že nezná míru. Jeho problém je v tom, že je extrémně ovlivn itelný. Nemá vlastní vůli, nemá vlastní ukotvené hodnoty, postoje, názory. Asi to má kořeny v dětství. S takovým partnerem máte jako partnerka dvě možnosti. 1. Užít si a utéct, určitě nezakládat rodinu. 2. Udělat z něho úplného podpantofláka pod vaší kontrolou, jehož pohled na svět řídí vaše názory. ... Ta druhá cesta nemusí nutně znamenat, že si z něho uděláte hadr na holi (i když je to častější varianta). Může znamenat, že omámení jednoho druhým, jeho úcta a loajalita k partnerovi je tak velká, že jeho názory a postoje ctí. Touto druhou cestou jste se nedala, asi by u vás nefungovala. Z toho, co píšete, je jasné, že vztah vašeho partnera k vám tak silný nebyl. V tom případě platí varianta jedna. Byla jste odvážná, když jste s takovým člověkem založila rodinu. Už doba před svatbou vás měla přesvědčit, abyste utekla hodně daleko. Nebude to klapat a čím dříve se osamostatníte, tím lépe pro vašeho syna. Bez vyhrožovní, bez předchozích výčitek. Musela byste se energicky rozhodnout a vykonat to. Váš přítel z rodinného rozpočtu asi čerpá víc, než tam dává, na syna má se svými návykovými látkami a životním stylem špatný vliv, jeho hodnotová nestabilita a ovlivnitelnost kýmkoliv bude na syna také mít špatný vliv. Třeba by to konečně přesvědčilo vašeho přítele, aby se rozhodl, co v životě chce. Velkou pravděpodobnost tomu ale nedávám, tak 5:100. S tím, co jste napsala, nebude žádný problém, aby soud svěřil syna do vaší péče a máte ještě čas zařídit mu stabilní, bezpečné a příjemné domácí zázemí a sobě také. Jestli ovšem dokážete vyhnout se muži, který je asi zábavný na mejdanech a ve společnosti, ale z rysů důležitých pro život nemá nic.
Sylvie, musí Vám to pořádně lézt na nervy. Co je to za život? Zkuste se pořádně nadechnout a začít znovu, ale bez něj....
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.