S mým mužem jsme plus mínus pár dní stejně staří. Kolem padesátky už bylo na nás obou znát, že je potřeba se o své zdraví poctivě starat. Já...
Zpět na článek
Babinet.cz /
Magazín /
Čtenářské příběhy /
Kateřina (55): Manžel odmítá brát léky. Psychicky i fyzicky... /
Vaše názory
Kateřina (55): Manžel odmítá brát léky. Psychicky i fyzicky to ale odnáším já
Další z magazínu
-
Tchyně mě ve společnosti zesměšňuje, protože jsem přibrala a manžel se mě nezastane, píše Míša
S tchyní máme senzační vztah a vždycky jsme si dobře rozuměly. Je to hodně aktivní a vitální...
-
Se změnou práce přišla nejen manželova rezignace na společenský život, ale také ignorace potřeb rodiny, píše Jana
Dlouho se zdálo, že s manželem máme společný náhled na život. Přáli jsme si děti, dům, určité...
-
Kvůli léčiteli jsem přišla o všechny úspory, i o manžela, píše Jana
Už od patnácti let mi lékaři taktně naznačovali, že jednou budu mít problémy s otěhotněním. Mám...
-
Žena přišla o práci a začala pít! Teď je z ní regulérní alkoholička a odmítá odbornou pomoc, píše Ivan
S mou ženou jsme spolu pořádnou řádku let. Vychovali jsme tři děti, které dnes žijí své životy mimo...
Nejčtenější články
- Astrologie a přírůstek na váze: Které znamení má stravu pod kontrolou?
- Vaše špatné vlastnosti podle znamení: Blíženec umí být chladný, Rak se moc prožívá a Štír neumí odpouštět
- Africký horoskop: Odhalte hluboká tajemství vašeho znamení podle starodávných tradic, které do vás vidí
- Listopadový horoskop: Býci mohou přenastavit hodnoty, Raci se zaměří na svůj vnitřní svět a Berani si zafilozofují
- Znamení horoskopu a intimita: Proč je Štír považován za nejintimnější znamení a Ryby za obětavé milence
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Nedávno zemřel můj kamarád, 57 let. Dva bratři rok od sebe, oba na tom byli s tlakem zhruba stejně (vysoký), jeden léky svědomitě bere, druhý na to kašlal stejným stylem, jako asi váš manžel. Léky bral nepravidelně, někdy několik dní žádné. Dostal infarkt, zemřel na místě. Na ulici, našli ho pozdě. Tak hodný člověk. Máte dvě možnosti, ale hádky s manželem mezi nimi nejsou. Stres z hádek nepomůže ani jednomu z vás - tlaku vašeho manžela naopak přihorší. Varianta 1 (pokud jste ráda, že žijete s manželem): přinesete manželovi vždy ve správný čas lék na talířku, bez hádek, jako sestřička v nemocnici, a on ho spolkne a budete mu zařizovat předepsání další dávky (to dnes s ireceptem jde snadno, i když recept přijde na telefon manželovi (no, popravdě, přijde na ten telefon, jehož číslo manžel zadá svému lékaři do systému, takže když bude souhlasit s vašim číslem, bude irecept chodit vám.) Kašlete na to, že by měl sám nést odpovědnost za sebe. Samozřejmě by měl, ale on si asi na léky nevzpomene, anebo má přímo psychický blok připustit si, že není stoprocentně zdravý jako ve třiceti. Druhá varianta: smiřte se s tím, že vám odejde brzy, a vyrovnejte se s tím S neléčeným, nebo nedbale léčeným, vysokým tlakem to jeho srdce do 80 nevydrží.
Zkuste léčbu šokem. Připravit setkání s notářem a nutit muže sepsat závěť :) a zdůvodněte to suše tím, že vzhledem k tomu, že za pár měsíců bude čichat ke kytkám zespodu, chcete mít formální věci vyřešené. Tuto metodu jsem zažila v širším okruhu kamarádů, kdy takto šokově nastoupila manželka na svého muže, který po zjištění raka prostaty se celý podělal a odmítal léčbu s tím, že silní chlapi nemocní nebývají a na něho dole už nikdo cizí sahat nebude.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.