Říkává se, že první lásky si pamatujeme navždy. To můžu potvrdit. Všechny další, které přijdou potom, už se totiž nezaryjí do paměti tak silně....
Zpět na článek
Babinet.cz /
Magazín /
Čtenářské příběhy /
Mirka (35): Zamilovaná do autisty. Čím to bylo zvláštní?... /
Vaše názory
Mirka (35): Zamilovaná do autisty. Čím to bylo zvláštní?
Další z magazínu
-
Tchyně mě ve společnosti zesměšňuje, protože jsem přibrala a manžel se mě nezastane, píše Míša
S tchyní máme senzační vztah a vždycky jsme si dobře rozuměly. Je to hodně aktivní a vitální...
-
Se změnou práce přišla nejen manželova rezignace na společenský život, ale také ignorace potřeb rodiny, píše Jana
Dlouho se zdálo, že s manželem máme společný náhled na život. Přáli jsme si děti, dům, určité...
-
Kvůli léčiteli jsem přišla o všechny úspory, i o manžela, píše Jana
Už od patnácti let mi lékaři taktně naznačovali, že jednou budu mít problémy s otěhotněním. Mám...
-
Žena přišla o práci a začala pít! Teď je z ní regulérní alkoholička a odmítá odbornou pomoc, píše Ivan
S mou ženou jsme spolu pořádnou řádku let. Vychovali jsme tři děti, které dnes žijí své životy mimo...
Nejčtenější články
- Astrologie a přírůstek na váze: Které znamení má stravu pod kontrolou?
- Vaše špatné vlastnosti podle znamení: Blíženec umí být chladný, Rak se moc prožívá a Štír neumí odpouštět
- Africký horoskop: Odhalte hluboká tajemství vašeho znamení podle starodávných tradic, které do vás vidí
- Listopadový horoskop: Býci mohou přenastavit hodnoty, Raci se zaměří na svůj vnitřní svět a Berani si zafilozofují
- Znamení horoskopu a intimita: Proč je Štír považován za nejintimnější znamení a Ryby za obětavé milence
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Mirka viděla AS opravdu jen ve zmíněném seriálu TBBT a z jiného se stejně "postiženým" hrdinou Atypical doslova okopirovala větu: "Jakmile ale novou přítelkyni měl, oznámil mi, že už kamarádky nepotřebuje." Shaldon Cooper nám AS dost zjednodušil a zmýtizoval. Člověk s AS má spoustu pozitivních a inspirujících vlastností. Je, mimo jiné, taky velmi zodpovědný, čestný, má smysl pro humor (opravdu ne ten sarkastický, ale s tím by obecně měli všichni šetřit), opravdový (ne jen ve smyslu že říká pravdu, ale žije v naprostém souladu se svým vnitřním nastavením a přesvědčením), NIKDY nelže a když už se o to pokusí, je neuvěřitelný a sám se nakonec přizná, nadsázku atd. sice těžko rozpozná (pro hlupáka každý hloupý), netřeba se tím trápit, on to o sobě ví a VŮBEC ho to netrápí, takže ho nikdy nelitujte, naopak dokonale pozná hloupost, nenávist a zlo a s takovým člověkem se prostě nebaví. Těžko si hledá přátelé, když je má, je loajální a pro jiné je neopouští. Nevím jak s ním mohla "Mirka" zažít opravdu velkou lásku, když s ním nikdy nevedla plnohodnotnou konverzaci z očí do očí, jak píše. Naopak, právě konverzace s ním jsou plnohodnotné a obohacující. A emoce, milá paní, nemá psychopat.
No, paní Mirko, ujasněte si, co vlastně chcete říci. Celkově mám pocit, že jste si svého přítele s AS vymyslela, anebo okopírovala Sheldona, ale tedy dost nekvalitně. Mám jednoho muže s AS v blízké rodině a shodou okolností má AS muž mé nejlepší kamarádky. U obou sedí jako přes kopírák to, co napsala Madla. Zato vaše melodrama je trochu podivné.
Osobně nikoho s AS neznám, ale zamyslel jsem se nad těmi ženskými ujišťováními otázkami: Jsi nejkrásnější žena, kterou jsem za posledních 30 minut viděl. Jsi první holka, se kterou jsem měl intimní poměr a miluji tě tedy jako doposud žádnou jinou. V těchto šatech máš stejnou váhu jako v kterýchkoliv jiných. Oko je nejcitlivější na elektromagnetické záření vlnové délky 555 nm (540 THz), to znamená, že kterákoliv jiná barva, defloruje vnímání tvých kontur s daleko menší intenzitou.
Mám pocit, že tenhle příběh je o začátku až do konce vycucaný z prstu. Ta ŠT, co to "redakčně připravila" se nesetkala s aspergerem ani omylem. Zřejmě viděla pár dílů Teorie velkého třesku, ale vůbec nepochopila, o čem AS vlastně je.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.