Mezi významné složky obsažené v celých zrnech patří vitamin E, vitaminy skupiny B, dále minerální látky, selen, zinek, měď železo, hořčích a fosfor. Mimo to celozrnné výrobky obsahují bílkoviny, komplexní polysacharidy a ochranné...
Zpět na článekPovídali jsme si s odborníky, jak poznat celozrnné pečivo
Další z magazínu
-
Zvyšuje se počet dětí trpících krátkozrakostí. Prevence a včasná diagnostika jsou klíčové, říká oční lékařka
Zrak patří mezi nejdůležitější lidské smysly a jeho správný vývoj v dětském věku je...
-
Jak stres, stárnutí a nemoci mění naši mysl vysvětluje primář neurologického oddělení
Mezi nejčastější neurologická onemocnění patří cévní mozková příhoda,...
-
V Nemocnici v Ostravě-Vítkovicích zastávají ženy sedm primářských postů
Ve zdravotnictví tvoří ženy převážnou část zaměstnanců, avšak dlouho nebylo samozřejmostí, že by...
-
Příznaky hormonální nerovnováhy: Noční pocení, vynechání menstruace a ochlupení na tváři
Víte, proč vám mohou najednou růst chlupy na hrudi či na zádech? Z jakého důvodu vás trápí...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.