Dnes často preferované nízkotučné jogurty mají mdlou chuť, jsou vodnatější, ale i méně výživné, tudíž tělu dodají méně energie. „Nízkotučné jogurty jsou vhodné zejména pro lidi s nadváhou či dietou vyžadující snížený příjem tuků v potravě. Konzumovat by je neměly děti, které pro svůj zdravý vývoj potřebují dostatek energie a tuků,“ konstatuje Pavel Marek z Choceňské mlékárny. Tučnějším jogurtům tak není potřeba se bránit.
Naopak – měly by být každodenní součástí našeho jídelníčku. Kromě potřebných živočišných tuků jsou také zdrojem bílkovin a vápníku. Kvalitní jogurt, prospěšný zdraví a chutný zároveň, obsahuje živé jogurtové kultury, které příznivě působí na střevní mikroflóru. Správný jogurt by měl mít hustou konzistenci, neměl by být v tzv. „odlehčené“ verzi s minimálním množstvím tuku. Spodní hranice tuku v jogurtech by měla začínat na 3 až 5 procentech tuku.
„Jogurty Choceňské mlékárny jsou pro lahodnější chuť doplněny smetanou. I tak je jejich složení vyvážené, s dostatečným množstvím tuků, v případě ovocných jogurtů pak i cukrů. V Choceňské mlékárně si zakládáme na tradičních postupech výroby, které se zde uplatňují již více jak 80 let. Víme, že kvalita je při koupi jogurtů rozhodující. Je to logické, neboť jogurty tvoří denní jídelníček každého z nás. Pro některé jako součást zdravé snídaně, pro jiné nezbytná svačina, která dodá energii,“ uzavírá Pavel Marek z Choceňské mlékárny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.