Překyselení organismu zvyšuje riziko zánětlivých onemocnění způsobující zpomalené hojení ran či zeslabenou schopnost regenerace. Následky se navíc projevují v podobě depresí, psychických poruch, obezity, cukrovky, dále roztržitostí, opotřebováním žláz, plísňovými onemocněními či ekzémy.
Nejčastěji je na vině nesprávné stravování. Chybná životospráva totiž způsobuje, že se podíl zásaditosti v těle neustále snižuje. Překyselení organismu je potom důvodem většiny nemocí. Problémová je především nadměrná konzumace masa, mléka, kávy, cukru, sladkostí či průmyslově zpracovaných výrobků. Mezi další spouštěče patří hormonální poruchy, nahromaděná zloba a stres nebo onemocnění ledvin, které nezvládají vylučovat škodliviny z organismu. Překyselení organismu ale i dnes bývá často podceňováno. Podle posledních výzkumů je právě toto onemocnění důvodem většiny nemocí.
Kdo je náchylný ke kyselosti?
- ti, kteří nadměrně pijí alkohol
- ti, kteří jsou obézní
- ti, kteří často konzumují kořeněná jídla
- ti, kteří často konzumují nadmíru maso a uzenny
- ti, kteří užívají nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID)
- ženy, kterým se blíží menopauza
- ženy, které jsou těhotné
- lidé trpící zdravotními problémy, jako je např. diabetes
Podle některých specialistů není téměř možno onemocnět, dokážeme-li udržet správnou zásadito-kyselou rovnováhu v organismu. A jak tedy tuto rovnováhu v našem těle dodržet? Hlavním lékem na překyselení organismu je strava nezatížená potravinovou chemií. Je důležité jíst syrovou zeleninu a ovoce, kvalitní celozrnné obilniny, zakysané mléčné výrobky, luštěniny a hlavně se vyhýbat tučným masům a výrobkům.
Ilustrační foto: practo.com
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.