Mezi významné složky obsažené v celých zrnech patří vitamin E, vitaminy skupiny B, dále minerální látky, selen, zinek, měď železo, hořčích a fosfor. Mimo to celozrnné výrobky obsahují bílkoviny, komplexní polysacharidy a ochranné složky, např. rostlinné fytoestrogeny a lignany. Komplexní účinek všech těchto složek se projevuje v celkovém zlepšení zdraví a v ochraně proti nemocem….ptali jsme se odborníků, jak poznáme celozrnné potraviny.
Povídali jsme si s odborníky, jak poznat celozrnné pečivo
Další z magazínu
-
Počet lidí žijících s diagnózou rakoviny nadále roste
Rakovina zůstává jednou z nejzávažnějších zdravotních hrozeb celosvětově i v Česku. Podle...
-
Zdravotní omezení a hubnutí: Zdravě a efektivně lze hubnout i při diabetu, v těhotenství, po porodu či při menopauze
Pro mnoho lidí to znamená nutnost změnit hluboce zakořeněné návyky, což bývá často velmi...
-
Trápí vás záškuby při usínání? S hypnagogickým záškubem má zkušenost skoro každý z nás
Každý z nás se už setkal s momentem, kdy už téměř usínáte a najednou sebou vaše tělo...
-
Cukrovkou trpí každý desátý Čech. Lékařka z říčanské nemocnice varuje před rostoucím trendem a radí, jak včas rozpoznat příznaky
Diabetes patří mezi nejčastější civilizační onemocnění současnosti. V České republice se s cukrovkou...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.