Vaření a zkoušení nových kulinárních trendů je u Čechů čím dál tím populárnější. Lidé chtějí ochutnávat nové kombinace ingrediencí, objevovat netradiční postupy. Pro inspiraci slouží vypečený blog nejen o pečivu DOKŘUPAVA.CZ. Je určen jak začátečníkům v kuchyni, tak i všem pokročilým gametům.
Originální vyzkoušené recepty i příběhové texty jsou dílem blogerky a nadšené kuchařky Anity. Odborné příspěvky z oblasti výživy přináší nutriční terapeutka Bc. Blanka Procházková. Šéfkuchařem je Michal Suchánek, který na blog přináší své bohaté zkušenosti z oblasti profesionální gastronomie. Návštěvníkům blogu zprostředkuje moderní koncepty v gastronomii i foodstylingové tipy a triky.
Blog obsahuje několik pravidelných rubrik, například inspiraci pro zkoušení nových receptů i přísun zajímavých informací z oblasti výživy a pečivových novinek. Kromě tematicky zaměřených receptů z kuchyní celého světa se blog specificky věnuje také vegetariánským pokrmům a ingrediencím (kategorie Vegie time), či naopak čistě masově zaměřeným receptům (kategorie mEAT@FISH). Bitva chutí je kategorie, ve které se pravidelně utkávají/setkávají dvě rozdílné ingredience a zajímavosti o nich. Rozsáhlá sekce O pečivu přináší detailní informace týkající se složení pečiva, rozdílů mezi použitím jednotlivých druhů mouky apod. i praktické informace ohledně nákupu pečiva, jeho skladování atd. Nechybí ani informace o novinkách ze světa pečiva. Rady nutriční specialistky Blanky Procházkové nabízejí informace o výživě obecně, o zařazování pečiva do jídelníčku dětí i dospělých i poznatky o nutričních specifikách při různorodých aktivitách a dietách.
Cílem vytvořeného blogu je rovněž přispívat k většímu povědomí o tom, jak si pečivo správně vybírat, jak jej z pohledu výživy správně zařazovat do jídelníčku a jak jej zajímavým způsobem využívat v každodenní gastronomii.
AUDIO: Jak správně vybírat pečivo pro zdraví, poví BLANKA PROCHÁZKOVÁ, nutriční terapeutka. O dopékaném pečivu více řekne manažerka společnosti La Lorraine Jaroslava Nováková.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.