Letošní Den zdraví Světové zdravotnické organizace je věnován bezpečnosti potravin. Heslem pro 7. duben 2015 je From farm to plate: make food (Bezpečné potraviny z farmy až na stůl).
Nebezpečné potraviny mohou vést k mnoha zdravotním problémům. Za více než 200 chorob, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami. Při příležitosti dnešního Světového dne zdraví s mottem "Bezpečné potraviny dělá celá cesta z farmy na talíř" to novinářům řekla ředitelka české kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) Alena Šteflová....celý text, včetně rozhovorů, naleznete ZDE
Bezpečné potraviny z farmy na stůl
Další z magazínu
-
Zdravotní omezení a hubnutí: Zdravě a efektivně lze hubnout i při diabetu, v těhotenství, po porodu či při menopauze
Pro mnoho lidí to znamená nutnost změnit hluboce zakořeněné návyky, což bývá často velmi...
-
Trápí vás záškuby při usínání? S hypnagogickým záškubem má zkušenost skoro každý z nás
Každý z nás se už setkal s momentem, kdy už téměř usínáte a najednou sebou vaše tělo...
-
Cukrovkou trpí každý desátý Čech. Lékařka z říčanské nemocnice varuje před rostoucím trendem a radí, jak včas rozpoznat příznaky
Diabetes patří mezi nejčastější civilizační onemocnění současnosti. V České republice se s cukrovkou...
-
Prvorodičkou ve čtyřiceti letech? Šance na přirozené otěhotnění je nízká, říká lékařka
Žádný vhodný partner do života? Nutnost finančně se zabezpečit? Také třeba touha cestovat, vzdělávat se,...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.