Letošní Den zdraví Světové zdravotnické organizace je věnován bezpečnosti potravin. Heslem pro 7. duben 2015 je From farm to plate: make food (Bezpečné potraviny z farmy až na stůl).
Nebezpečné potraviny mohou vést k mnoha zdravotním problémům. Za více než 200 chorob, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami. Při příležitosti dnešního Světového dne zdraví s mottem "Bezpečné potraviny dělá celá cesta z farmy na talíř" to novinářům řekla ředitelka české kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) Alena Šteflová....celý text, včetně rozhovorů, naleznete ZDE
Bezpečné potraviny z farmy na stůl
Další z magazínu
-
Prvorodičkou ve čtyřiceti letech? Šance na přirozené otěhotnění je nízká, říká lékařka
Žádný vhodný partner do života? Nutnost finančně se zabezpečit? Také třeba touha cestovat, vzdělávat se,...
-
Páter Ferda: Desatero rad pro zdraví od uznávaného českého léčitele
Dnešním tématem budou stále platné a neocenitelné rady muže, který dokázal určit...
-
Studené ruce: Viníkem může být stres nebo dieta, ale i projev vážnějšího onemocnění
Promrzlé nohy a ruce k zimním měsícům neodmyslitelně patří a mnohdy stačí vzít si teplé...
-
Nepodceňujte otoky a bolesti nohou, může to být příznak nemoci
Otoky nohou, bolesti a křeče se nejvýrazněji projevují v létě, ale to neznamená, že by šlo o...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.