Někteří smlsnou tabulku čokolády na posezení. A jiným stačí jeden čtvereček hořkosladké dobroty k tomu, aby zapomněli na běžná trápení. Jedno mají čokoholici společné. Milují čokoládu.
A víte, jak poznat tu nejlepší?
„Nemusíte sníst dvě tabulky čokolády, abyste z ní něco měli. I pár kousků bohatě stačí, aby jste uspokojili své chuťové pohárky. Tu kvalitní čokoládu poznáte podle toho, že když ji zlomíte v prstech, je lom hladký a ostrý, nic se nedrobí ani nepatlá,“ říká chocolatierka Klára Frycová, majitelka Čokoládové cukrárny v Praze.
Chutě jsou jako roční období
Jaro si žádá jiné chutě jako zima a proto na jaře nám více chutnají bazalkové pralinky s citronem či mátové. Letos se těšte na rozmarýnové. Oblíbené jsou právě pralinky. A proč? „Karamel si vaříme sami, stejně jako náplně z čokolády a šlehačky či másla. Čokoládu používáme jen pravou, to znamená, že v čokoládě nejsou ztužené tuky, ale jen kakaové máslo,“ prozrazuje Klára Frycová.
Čokoládová cukrárna v Praze uspokojí i nejnáročnějšího čokoholika. Ručně vyráběné pralinky vás rozmazlí, protože jsou z té nejjemnější čokolády s mnoha náplněmi. Horká čokoláda je tak hustá, že v ní stojí lžíce. Nebo ochutnáte originální receptury, které jinde neochutnáte. Cukrárna pořádá také zajímavé akce, například:
Čokoládové patlání pro děti
Dopřejte dětem upatlat se od čokolády. Bude je to bavit. Na čokoládovém kurzu si vyrobí cca 0,3 kg čokoládových figurek různých tvarů z kvalitní čokolády.
Čokoládové ochutnávání
Zahrajte si na znalce čokolády a příjďte ochutnat čokolády, které uspěly na světových soutěžích a poslechněte si trošku čokoládové historie. Zažijete francouzskou atmosféru pražské cukrárny.
Příběh čokolády pro děti
Vědí Vaše děti, jak vzniká čokoláda? Během hodiny a půl povídání o čokoládě ochutnají čokoládu,která bodovala na světových soutěžích. Děti poznají, jak vypadají kakaové boby a kakaové máslo.
AUDIO: O čokoládě, která je kvalitní, se více dozvěděla Šárka Málková od Kláry Frycové, majitelky Čokoládové cukrárny.
www.cokoladovacukrarna.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.