Takzvané zelené potraviny se v posledních letech stávají doslova fenoménem ve zdravé výživě. A není divu. Tyto čistě přírodní produkty jsou totiž bohaté na vitaminy, antioxidanty, enzymy a minerální látky, a příznivě tak ovlivňují naše zdraví. Jednou z těchto „superpotravin“ je i mladý ječmen.
Mladý ječmen je poměrně hojně rozšířená obilovina. Jeho rozdrcením, usušením či vylisováním vzniká zelený prášek, který se smíchá s vodou nebo s ovocným džusem. Nepříliš lákavou chuť a barvu zcela vyvažují účinky.
"Šťáva z mladého ječmene obsahuje vitamíny C a E a spoustu různých enzymů, které jsou cenné pro činnost našeho organismu,“ říká doktorka Lenka Čadová, vedoucí oddělení vývoje společnosti Valosun.
Kromě vitaminů obsahuje mladý ječmen i velké množství minerálů jako například železo, vápník, hořčík nebo fosfor. Jednoduše řečeno, mladý ječmen je ideální bojovník proti únavě, vyčerpání a zároveň zvyšuje obranyschopnost našeho organismu
Velký zájem o mladý ječmen, stejně jako o další zelené potraviny, způsobil, že už není k dostání jen samotný, ale je součástí i jiných výrobků. Z osvědčených přírodních přípravků, které jej obsahují, lze doporučit například nápoj Naturefood.
„Ten díky kombinaci vitaminů, minerálů, kvalitních živin, vlákniny, enzymů, antioxidantů, bylin a ovocných extraktů obsahuje v jedné dávce vše, co organismus potřebuje,“ vysvětluje Čadová.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.