S létem roste naše chuť na zdravá a lehká jídla. Naše jídelníčky stále častěji zdobí zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízí k použití olivového oleje. S růstem denních teplot mnozí z nás začínají ze skříní vytahovat plavky a po zimě dolaďovat své postavy sportem nebo třeba Středomořskou dietou. V té hraje hlavní roli zelenina a olivový olej. Společnost Minerva proto nyní přináší několik novinek a rozšiřuje svoji nabídku olejů o prémiový Kalamata extra panenský olivový olej do studené kuchyně a olivový olej Classic, který je ideální na vaření.
Společnost Minerva vstoupila na řecký trh s olivovým olejem již v roce 1904. Zlomovým okamžikem se však stal rok 1930, kdy naplnila první skleněnou láhev svým olivovým olejem a zavedla tak standardizované balení, které se udrželo až dodnes. Postupem času se stala jednou z největších společností v Řecku na trhu s potravinami a jedničkou na řeckém trhu s olivovým olejem. Své produkty nyní vyváží do 5 kontinentů. Na českém trhu je Minerva od roku 2005 a byla jedním z prvních řeckých olivových olejů u nás. V průběhu let došlo k rozšiřování prodejní distribuce a to zejména Extra panenského olivového oleje, který byl jediným olejem této značky k dostání u nás.
V roce 2013 Minerva obohatila český trh o další dva druhy olivového oleje a změnila design a etikety láhví. Nejznámější je Extra panenský olivový olej, který lze zakoupit v různých baleních (od 250ml do 3l). Lze jej použít ve studené i teplé kuchyni, vyniká svojí vůní a výraznou chutí. Vyrábí se výhradně lisováním za studena, díky kterému se zachovává vynikající aroma. Je neocenitelným pokladem, který by neměl chybět v žádné kuchyni. Věděli jste, že zákonný limit kyselosti pro extra panenské oleje 0,8%? Kyselost Extra panenského oleje Minerva se pohybuje mezi 0,1 – 0,6%.
Novinkou na českém trhu je Kalamata extra panenský olivový olej. Je lisovaný z oliv Kalamata, které se pěstují na jediném místě světa – ve slunném messenském údolí na jihozápadě Peloponésu. Jedná se o první olivový olej v Řecku, který nese chráněné označení původu (P.D.O. Protected Designation of Origin). Vynikající klima Messenie, sluneční svit (více než 3000 hodin za rok), pečující výrobci, kteří rozmazlují každý strom, aby získali tu nejlepší úrodu a správnou zralost, jsou jen některé z faktorů, které přispívají ke kvalitě tohoto ojedinělého řeckého produktu. Minerva Kalamata extra panenský olivový olej je známý svojí plnou chutí a zejména ovocným a pikantním aroma. Ideální je do salátových dresinků, ke grilovanému masu či do těstovin.
V regálech obchodů nalezneme i další letošní novinku – olivový olej Classic. Jedná se o první olivový olej, který se objevil v Řecku ve standardizovaném balení. Má příjemnou vůni a chuť čerstvých oliv. Ocení jej kuchařky a kuchaři zejména v teplé kuchyni, protože je ideální na vaření. Zvýrazňuje jedinečnou chuť připraveného pokrmu. Kyselost se pohybuje těsně pod hranicí 1%. V Řecku je olivový olej Classic synonymem lahodného rodinného jídla.
Vaše názory
recke olivove oleje jsou fakt vyborni, u nas doma se kupuje terra creta ve spreji coz je vyhoda nejen pri opekani masicka ale i kdyz mate radi jen lehce postrikane nektere salaty jako capresse
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.