Italská restaurace, bar a lounge CottoCrudo v hotelu Four Seasons Prague, připravila pod taktovkou svého šéfkuchaře Richarda Fuchse nové pokrmy, kterými obohacuje stávající menu. Novinkou je i jedinečná ochutnávka výběru bílých a červených italských vín, které představuje sommeliér restaurace Tomáš Donev.
Novinkami na jídelním lístku jsou v případě předkrmů například Mušle svatého Jakuba s mangem, limetkou a mátou nebo Tuňákový tartar s Taggiasca olivami a Tropea cibulí či Kachní foie gras s jablky, vanilkou a Piemontese croccantino. Nabídka prvních a hlavních chodů zase nově nabízí například Svatopetrskou rybu s peperonátou a šafránovým fenyklem,
Mléčná vepřová líčka s petrželí, baby karotkou a artyčoky, a další pokrmy. Pokrmy pro dvě osoby jsou nově obohaceny o Humra s tygřími krevetami a chobotnicí se sicilskou citrónovou kůrou a o Grilovaný rib eye steak na kosti se šalotkovou omáčkou, černým lanýžovým pestem, špenátem a grilovanou zeleninou. Sladkou tečku si můžete vychutnat v podobě dvou nových desertů Coffee a mascarpone dort s medovým karamelem nebo Amedei čokoládov Lingotto s Bronte pistáciemi.
„Naši nabídku jsme obohatili o další speciality italské kuchyně.“ uvedl Richard Fuchs, šéfkuchař restaurace CottoCrudo, a dodal: „všechny naše pokrmy připravujeme vždy z čerstvých surovin a já se samozřejmě snažím maximálně využívat i sezónních produktů. Jeden z mých nových favoritů je dušené králíčí stehno v aceto balsamico, které se stalo skoro okamžitě jedním z bestsellerů v CottoCrudo.“
Restaurace CottoCrudo nabízí milovníkům vína jedinečnou příležitost stát se znalcem vybraných druhů, a to prostřednictvím ochutnávky vždy tří druhů vín najednou společně s degustačním výkladem o vlastnostech vína, ročníku a vinařské oblasti. Degustační menu je připravené ve dvou variacích – výběr červených nebo bílých vín, která jsou sommeliérem volena tak, aby k sobě ladila a zároveň se individuálně projevily jejich vlastnosti. Bílá vína jsou degustována v kombinaci Gavi od Pio Cesare ročník 2010 z oblasti Piemonte, Soave z vinařství Farina, ročník 2010 z oblasti Veneta a Albizzia Chardonnay, 2011 od Frescobaldi z Toskánska s ovocným a květinovým aroma. Červená vína pak zahrnují Chianti Classico, hrozen Sangiovese z vinařství Rocca delle Macie, ročník 2008 z Toskánska, Nebbiolo z Pio Cesare 2008 z oblasti Piemonte, jež je bohaté, intenzivní a plné v chuti a Costera z vinařství Argiolas, ročník 2010 původem ze Sardínie. K vínům je nabízena také ochutnávka pokrmů, která vína ideálně doplní.
„Představením degustačního menu wine flights chceme milovníkům vín zpestřit požitek při konzumaci vín a umožnit jim vnímat chuťovými pohárky všechny jejich vlastnosti. K degustaci vín nabízíme také ochutnávku pokrmů, které vína skvěle doplňují,“ uvedl Tomáš Donev, sommeliér restaurace CottoCrudo a dodal: „v prostředí restaurace a baru CottoCrudo Vás ochutnávka prvotřídních italských vín přenese do krásné slunné Itálie.“
CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně připravované šéfkuchařem Richardem Fuchsem a jeho týmem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.