Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Vaječný salát se zeleninou. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbylá vajíčka

Vaječný salát se zeleninou. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbylá vajíčka

20.2.2024 - AndreaP.

Vaječný salát se zeleninou je jednoduchý a chutný pokrm, který můžete podávat jako svačinu či večeři. Je ideální pro využití zbylých vajec (například blížící se Velikonoce budou skvělou příležitostí, jelikož často nevíme, co s vykoledovanými vejci), ale připravit si jej můžeme pochopitelně kdykoliv během roku. Vaječný salát se zeleninou je také skvělý na chlebíčky, bagety nebo toasty. Připravíte ho za pár minut z několika běžných surovin, které máte doma nebo snadno seženete. Základem je majonéza, kterou můžete smíchat s jogurtem, tatarskou omáčkou nebo hořčicí. Do salátu můžete přidat různou zeleninu podle chuti, například papriku, rajčata, cibuli, okurku, hrášek nebo pažitku. V našem receptu to pak bude sterilovaná sladkokyselá zelenina. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 6 vajec natvrdo
  • 1 majolka
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 malá sklenička sterilované zeleniny ve sladkokyselém nálevu
  • 1 okurka
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • ocet

 

Majolku promícháme s jogurtem, solí, pepřem, cukrem a hořčicí - vše přiměřeně dle své chuti. Vmícháme odkapanou pokrájenou zeleninu a okurku. Nakonec lehce vmícháme vychlazená a nadrobno nakrájená vejce.

Salát ochutíme octem a necháme v chladnu proležet. Podáváme s pečivem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz