Babinet.cz  /  Podcasty  /  Babinet.cz  /  Znáte pravou chuť chleba nebo koláče? A chcete vědět, jak vzniká?

Znáte pravou chuť chleba nebo koláče? A chcete vědět, jak vzniká?

6.2.2023 - redakce Babinet.cz
To, že chleba, bagety, koláče nebo jiné dobroty nemusí být jen produktem průmyslových velkopekáren, zajišťujících sice standardní kvalitu, ale naše chuťové pohárky nijak neoslní, již víme. Že ale máme možnost ochutnat něco, co připomene poctivé řemeslo, mnozí z nás dosud neví.
 

 

foto / Jan švéda
 
Mohlo by se zdát, že upéct poctivý kváskový chleba není žádná věda. Že dobrý pekař si vystačí se čtyřmi základními surovinami - moukou, vodou, kváskem a solí. Je ale zapotřebí mnoha zkušeností i trpělivosti. Teprve pak se můžeme těšit na nadýchanou a vláčnou střídku, vytvořenou bublinkami kvásku, který se v těstu zabydlel.
O tom, jak vzniká chléb, nebo křupavá bageta, jsme si povídali se spolumajitelem pekárny Zrno Zrnko panem Ondřejem Kuchařem a jeho kolegy.
 

natáčela Šárka Málková

zdroj: redakce

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z podcastů

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz