Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Svěží a jednoduchý kedlubnový salát. Pečenému masu dodá říz

Svěží a jednoduchý kedlubnový salát. Pečenému masu dodá říz

11.7.2022 - AndreaP.

Kedlubny obsahují velké množství vitamínu C a cenný selen, obojí pomáhá zvyšovat imunitu organismu. Dodávájí tělu energii a velice kladný vliv mají i na vzhled, konkrétně na zpevnění pokožky, nehtů i vlasů. Posilují také buněčný metabolismus, srdce i celý oběhový systém, díky obsahu draslíku odvodňují. Kedlubnové listy většinou končí v koši, což je ovšem škoda, protože obsahují mnohem více vitamínu C, vápníku, draslíku a železa než samotná bulva. A právě nyní v létě je této lahodné zeleniny všude dostatek. Co si z takové čerstvé kedlubny můžeme připravit? Kedluben dokáže sestavit celé menu – od salátu, přes polévku až k hlavnímu chodu i s přílohou. Dnes vyzkoušíme netradiční kedlubnový salát, který příjemně překvapí nejen tím, jak je snadný, ale hlavně tím, jak osvěžující je.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 2 kedlubny
  • 1 středně velká cibule
  • 4 sladkokyselé steril.okurky
  • nálev z okurek
  • olej a sůl

 

Suroviny ustrouháme na hrubším struhadle, osolíme a zalijeme nálevem. Promícháme a pokapeme olejem. Necháme vychladit a odležet.

Podáváme k pečeným masům, rizotu apod.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip